Saker du inte får missa när du är i Göteborg

AvRobin

Saker du inte får missa när du är i Göteborg

Det kan vara lätt att villa bort sig bland alla saker Göteborg har att erbjuda, men några höjdpunkter som sticker ut lite alldeles extra finns det. Även om man bara är i Göteborg över en helg eller har en eftermiddag över går det bra att börja beta av listan.

 1. Liseberg
  Ett givet val som nummer ett på en lista över saker att göra i Göteborg bara måste vara Liseberg. Denna fantastiska nöjespark som har något att erbjuda oavsett årstid.
 2. Göteborgs Konstmuseum
  Det kan låta lite underligt att ett museum kommer på andra plats, men det är inte vilket museum som helst. Här kan besökarna njuta av konst och samlingar från 1400-talet. Ett bra mått på hur bra det här museet är syns på att det har fått tre stjärnor i Michelin Green Guide.
 3. Göteborgs skärgård
  Vad passar väl bättre än att njuta av en av Sveriges absolut vackraste skärgårdar när man ändå är på besök? Här kan man ta sig ut för att njuta av en liten ö eller att strosa runt i en gammal fiskeby. Det är lätt att ta sig ut till någon av alla de öarna och det går att åka både buss eller färja eller att ta sin egen bil.
 4. Göteborg vid jul
  Det finns otroligt mycket att göra i Göteborg runt jul. Liseberg som vi nämnt ovan har Sveriges största julmarknad. Dessutom pyntas hela staden och det känns nästan som att befinna sig i en förtrollande Disney-film. Här går det att hitta julmat som verkligen är god eller lyssna till vacker musik.

 5. Historiska Feskekôrka
  En plats som bara inte får missas är Feskekôrka. Här går det att njuta av den absolut bästa fisken eller skaldjuren. Förutom att njuta av havets läckerheter passar man på att besöka en historisk byggnad som är otroligt vacker och originell.
 6. Stadsdelen Haga
  Vill man passa på att ta sig en riktigt bra fika under sitt besök i Göteborg är det Haga man ska bege sig till. Här finns otroligt många pittoreska och mysiga kaféer. Dessutom pryds gatorna av roliga och charmiga småbutiker som har unika saker att erbjuda.
 7. Universeum och djuren där
  För den som vill uppleva lite natur och regnskog är det Universeum som gäller. Det kan tänkas innan man beger sig hit att det bara är för familjer, men Universeum har verkligen något att erbjuda alla åldrar. Kontrasten mellan det svenska och regnskogen ger ett underhållande besök.
 8. Göteborgs egen design
  Det finns en massa små klädmärken i staden och att hitta till dem och lyckas handla riktigt unika kläder är otroligt roligt. Det är inte bara kläder utan även inredning designad av göteborgare går att hitta.
 9. Frossa i havets läckerheter
  Det går inte att ta sig till Göteborg utan att passa på att njuta av det havet har att erbjuda. Färskare än det man kan hitta i Göteborg går inte någon annanstans i Sverige. Dessutom är kunskapen otrolig hög vad gäller att hitta det goda från havet.
 10. Åk Spårvagn!
  Det går inte att ta sig till Göteborg utan att ta sig runt med spårvagn. De charmiga gamla vagnarna tillhör stadens charm och är en del av att få ett fullgott besök.
Saker du inte får missa när du är i Göteborg

Om författaren

Robin administrator