Roliga museer i Göteborg

AvRobin

Roliga museer i Göteborg

Göteborg är en stad som har ett stort utbud av aktiviteter och museer. För den som vill uppleva djur och natur är naturhistoriska museet ett bra val. Om man hellre vill lära sig mer om teknik och vetenskap är Universeum ett alternativ som brukar vara uppskattat av både stora och små. I den här listan går vi igenom roliga museer i Göteborg som passar för alla åldrar.

Naturhistoriska museet

Det naturhistoriska museet är en rolig och spännande upplevelse. Att de har gratis entré för alla är en stor fördel. Naturhistoriska museet har många utställningar där man kan lära sig mer om däggdjur, reptiler, fåglar och marina djur. Missa inte heller valsalen där man har möjlighet att se en monterad blåval som är hela 16 meter lång. Museet har också flera tillfälliga utställningar som förändras och byts ut emellanåt. Det naturhistoriska museet ligger i närheten av Slottsskogen och det är lätt att ta sig dit med bil eller via kollektivtrafik.

Universeum

Universeum erbjuder ett stort utbud av utställningar som handlar om vår jord och naturvetenskap. Det som skiljer Universeum åt från många andra museer är att man själv får möjlighet att prova på och utföra olika aktiviteter. Vid rymdutställningen kan man till exempel få känna på hur det känns att vara tyngdlös och förstå mer om hur astronauterna jobbar i rymden.  Man kan också göra ett besök i regnskogen där man kan titta på exotiska djur. Med en luftfuktighet på över 90 procent och 18 000 kubikmeter regnskog får man verkligen en känsla av hur det skulle vara att befinna sig i Amazonas. Där kan man också lära sig mer om vad man själv kan göra för att bevara olika djurarter. På Universeum finns det mycket att se för både stora och små och man bör räkna med att spendera minst två timmar där för att hinna ta del av alla uställningar. Det finns också flera restauranger och kafeer för den som är hungrig. Universeum ligger bredvid Liseberg och har öppet året runt.

Volvomuseet

För den som är intresserad av bilar kan museet om Volvo vara en rolig aktivitet. Det finns både tillfälliga och permanenta utställningar där man har möjlighet att ta del av Volvos historia och få lära sig mer om de olika bilmodellerna. Museet har också en trevlig affär där man kan handla leksaker, böcker och mycket annat. Museet är öppet varje dag och har även roliga aktiviteter som passar barn.

Göteborgs konstmuseum

På Göteborgs konstmuseum kan man se konstverk från konstnärer som Pablo Picasso, Vincent van Gogh och många fler.  Det består främst av konst från 1400-talet och framåt och har ett stort utbud av konst från norden. Det går också att boka in guidade visningar på konstmuseet. De kan bokas både för privatpersoner och företag. Konstmuseet ligger på Avenyn och har öppet alla dagar i veckan, förutom vissa röda dagar. De som är under 25 år går in gratis. Om man vill veta mer om vilka museum som finns tillgängliga i Göteborg kan man få mer information här.

Om författaren

Robin administrator