Kändisar från Göteborg

AvRobin

Kändisar från Göteborg

Vi har många kändisar som kommer ifrån Sverige och i Göteborg kan man hitta några av dem. Det finns många olika typer av kändisar, både artister, stå upp-komiker, programledare, kockar och många fler. De kändisar som vi känner igen från Göteborg är exempelvis Håkan Hellström, Leif Loket Olsson, Lasse Kronér, Leif Mannerström och Glenn Hysén. Det är en salig blandning från Håkan Hellström som är en känd artist till Leif Mannerström som är en känd kock i Sverige. Dessa personer har slag igenom på ett eller annat sätt i svensk TV och radio och är än idag mycket kända.

Håkan Hellström

Håkan Hellström är en känd sångare, samt låtskrivare som föddes 2 april år 1974 och är idag 47 år. Han slog igenom år 2000 och då med låten ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”. Debutalbumet med låten släpptes i oktober samma år och innehöll, förutom ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”, ”En vän med bil”, ”Ramlar”, samt ”Nu kan du få mig så lätt”. Håkan är också medverkande i ett band med flera bandmedlemmar. De är kända för att spela energifyllda framträdanden och i och med detta är de mycket hyllade. Håkan har vunnit en del svenska priser och det har varit i blandade kategorier, så som ”Rockbjörnen”, ”Grammis”, samt ”Årets göteborgare”. Han har sedan sin solokarriär lanserat sju albumettor i Sverige, och år 2010 hade cirka 400 000 skivor sålts.

Leif Mannerström

Leif Mannerström

Leif Mannerström är en känd kock och krögare från Göteborg. Leif är född 17 mars, år 1940 och är idag 81 år gammal. Under hans liv har han varit med i en del TV-program, men det programmet han är mest känd för är ”Sveriges Mästerkock”. Med hans kollegor Markus Aujalay och Mischa Billing turnerar de Sverige runt och söker amatörkockar till programmet. De väljer ut potentiella deltagare som sedan får vara med och tävla. Finalerna utspelar sig sedan i staden Gävle där deltagarna tävlar om fantastiska priser. Leif var ägare till restaurangen ”Sjömagasinet i Göteborg” och har drev den mellan 1994 och 2010. Han drev också fler krogar, så som Golfrestaurangen i Hovås, Johanna i Göteborg, Aquarella på Kanarieöarna, samt Belle Avenue i Göteborg. Leif har själv deltagit i ett matlagningsprogram, år 2012 som heter ”Kockarnas kamp”.

Leif Loket Olsson

Leif Loket Olsson är mest känd för att hålla TV-programmet Bingolotto. I 10 år höll Leif i programmet, mellan 1989–1999 och därefter hoppade han in någon enstaka gång. Det är just i Bingolotto han varit mest känd, men han har även varit programledare, dansbandssångare, radioprofil, samt sportjournalist. År 1993 var Leif den första som belönades med priset ”Årets göteborgare”. År 1999 tog en annan svensk kändis över efter Leif i Bingolotto och han heter Lasse Kronér. Leif blev sedan programledare för svenska idrottsgalan och medverkade tre år i rad, 2000, 2001, 2002. Leif har hunnit med mycket i sin karriär och har också tolkat olika typer av dansbandsmusik. Han gav ut flera skivor under 90-talet. En av låtarna var ”Vart tog jultomten vägen?”. Leifs skiva ”Lokets favoriter såldes i över 250 000 exemplar.

Om författaren

Robin administrator