Göteborgs finaste turistställen

AvRobin

Göteborgs finaste turistställen

Sveriges näst största stad hamnar tyvärr ofta i skymundan för Stockholm men Göteborg har ett fantastiskt utbud av allt möjligt och är en fantastisk stad för både dem stora och dem små besökarna.

Goa Göteborg

Göteborg är en fantastisk stad som är full av aktiviteter året om. Många säger att Göteborg är lite ”varmare” än sin storebror Stockholms och visst kan det stämma då staden är en storstad men med en känsla av en småstad. Göteborg har som tidigare nämnt en hel del fina och trevliga turistmål. Denna artikel kommer att behandla några av dem kanske mest populära.

Man kan nog inte tala om Göteborg utan att tala om Liseberg. Enigt många den bästa nöjesparken i Sverige men det är faktiskt också den Nordens största nöjespark. Men ett stor och varierat utbud av olika åkattraktioner och andra attraktioner så är det ett turistmål för både dem stora och små.

Många brukar nämna Stockholms skärgård men faktum är att Göteborg har också en fantastiskt vacker skärgård som är väldigt välbesökt av både inhemska men också utländskaturister. Kommunikationen är gid då det avgår flera båtar dagligen som tar en till olika platser i den göteborgska skärgården Ett måste när man besöker staden.

Göteborg är fullt av vackra parker och ett av dem mest populära och mest vackra är Botaniska Trädgården. Med mer än 16 000 olika arter så är den Botaniska Trädgården en av Europas största botaniska trädgårdar. I komplexet finns det även café och restaurang om man vill ta sig en vila men missa inte detta fullkomligt vackra besök. Staden har också några av landets absolut bästa museer och ett av dem är Göteborgs Konstmuseum. Med konst och föremål från 1400-talet fram till idag och med stora internationella utställningar är ett besök på Göteborgs Konstmuseum ett måste för dem flesta. Då staden är en kuststad har även Göteborg ett upplevelsecentrum, Maritiman där fokus är det maritima och olika fartyg och r ett slags museum/upplevelsecenter. Här kan man se flera olika fartyg, ubåtar och andra båtar. Man hittar här också flera intressanta aktiviteter och för dem små så finns det en hel del att göra. Ett väldigt populärt ställe i Göteborg.

Göteborg är en fantastisk stad om man älskar fisk och skaldjur och staden har flera bra restauranger som passar alla plånböcker. På Avenyn, som är Göteborgs paradgata hittar man några av stadens men också landets bästa restauranger men också caféer och nattklubbar.

Staden är väldigt välbesökt av flera internationella artister och stjärnor och då står Ullevi som arena. Bruce Springsteen är en av många kändisar som gärna kommer till Göteborg för att hålla konserter men också inhemska som Göteborgssonen Håkan Helström. Ullevi är också hemmaarena åt IFK Göteborg och är man en fantast av fotboll är Göteborg ett bra resmål. Göteborg är en väldigt stor stad som erbjuder mycket. Man hittar något för dem flesta, från skaldjur till exklusiva boutiquer. Staden är mer kompakt än Stockholms och kommunikationen är väldigt god. Så varför inte ta en weekend eller längre i den underbara staden?

Om författaren

Robin administrator